Om selvværd, 1

OM SELVVÆRD

De fleste af os er ligesom prinsessen i illustrationen blevet elsket for det, vi gør, fremfor for dem, vi er. Vores evne til at tilsidesætte os selv og opfylde andres behov er blevet og bliver stadig belønnet i professionelle sammenhænge, mens vores evne til at mærke os selv, at holde fast i vores følelser og at stå op for os selv bedst stimuleres af indsigtsfulde mennesker.

De fleste af os har i en tidlig alder lært, hvad der gør vores forældre glade, og hvad der gør dem sure. Det har vi indrettet os efter, og herved har vi lært at tilsidesætte en del af os selv, der ikke var plads til af frygt for at miste mors eller fars kærlighed. Denne adfærd er uhensigtsmæssig i forhold til vores behovsopfyldelse og tilfredshed, og den er samtidig selvværdsnedbrydende.

Som voksen er det ikke nok, at den nære omverden beundrer os – det hjælper på selvtilliden, men ikke på selvværdet. Et godt selvværd er betingelsen for ordentligt at kunne sige til og fra. Det er også betingelsen for at kunne modtage kritik, at være agil, at kunne tage et godt personligt lederskab og at kunne sætte en retning, der skaber betydning for en selv og andre mennesker. Læe mere i Gør Verden Smukkere 1.

Leave a comment

CXOPeople ApS · Risvangen 5 · 2700 Brønshøj · Danmark · +45 26 44 17 27 · info@CXOPeople.com · CVR 40916911

Følg os på de sociale medier

CXOPeople.com 2021. All Rights Reserved.

kreditkort
Valuta
DKKDansk krone
EUR Euro