Om tillid

OM TILLID

Vores personlige følsesmæssige forsvar er blevet opbygget i den tidlige barndom, hvor overlevelse var afhængig af vores forældre, og vores egne handlemuligheder var begrænsede.

I forhold til at møde verden med åbent hjerte har prinsen i tegneserien oprindeligt ikke fået lært at passe på sig selv. Han møder en virkelighed, der kommer fuldstændig bag på ham, og som han ikke er rustet til at forsvare sig imod. Han ser ikke symptomerne, men selv om han gjorde, ville han alligevel ikke have det rette redskab at forsvare sig med.

Det har som voksen krævet en aktiv udviklingsindsats at få ajourført forsvaret og dermed at få rette værktøjer til at møde verden med åbent hjerte.

Kunsten er at møde verden med et åbent hjerte i den ene hånd – og at have et opdateret forsvar i den anden hånd, der hurtigt kan aktiveres, hvis behovet skulle vise sig.

Stephen R. Covey taler i bogen Speed of Trust, om de 13 adfærd, der karakteriserer en stærk tillidsskabende leder og opstiller som løsning en række konkrete adfærd, vi kan bruge til at opbygge tillid.

Som i det meste, der for alvor skal ændre på noget i vores adfærd og perception, er det min erfaring, at det ikke nok, blot at tale, læse eller at høre om tingene – vi må helt ind og have det følelsesmæssige med – fordi følelser ændrer opfattelse.
Og fordi følelser er opfattelse.
Læs mere herom i Gør Verden Smukkere bøgerne eller på bloggen.

KH

Per

Leave a comment

CXOPeople ApS · Risvangen 5 · 2700 Brønshøj · Danmark · +45 26 44 17 27 · info@CXOPeople.com · CVR 40916911

Følg os på de sociale medier

CXOPeople.com 2021. All Rights Reserved.

kreditkort
Valuta
DKKDansk krone
EUR Euro