Tid til udvikling af DIG og DINE?

TID TIL UDVIKLING AF DIG OG DINE?

Uanset om vi vil det eller ej, bringer livet hele tiden nye muligheder og udfordringer til mennesket.

Sekunderne, minutterne, timerne, dagene, ugerne, månederne, årene og livet går. Alting er under konstant forandring i os, mellem os – og i verden omkring os. Der er INGEN konstant i verden. Livet er ikke konstant, selvom vi ind imellem glemmer det. Håber det. Ønsker det. Selv i døden er hverken minderne eller vores kroppe konstante.

Vi bliver født nøgne, hele og perfekte – og kommer alene ind i verden til mor, måske samtidig med en tvilling eller flere søskende. Måske med mangler, men dog alene, nøgne, sårbare, skrøbelige og dybt afhængige af vores forældre og omverden.

Fra det sekund, hvor vi bliver undfanget – og altså en rum tid før vi fysisk kommer ind i verden – bliver vi påvirket af miljøet omkring os og vores indre forsvar begynder at beskytte os.

Vi kan tænke på forsvaret som en mur, vi bygger op omkring os – som så mesterligt illustreret af Roger Waters/Pink Floyd i The Wall. Eller vi kan tænke på forsvaret som mange lag af gazebind, vi lag for lag påfører os selv for at beskytte os mod omverdens miljø, krav, normer og forventninger.

Vi bestemmer ikke over meget af det, vi bliver udsat for i livet. Ej heller over vores forældre, familie og det meste af vores omgivelser. Men vi bestemmer over, hvad vi gør ved det, vi bliver udsat for. 90/10 reglen er et fint udtryk, der beskriver denne problemstilling så godt. Du kan måske influere på de 10%, mens resten er uden din indflydelse.

Lad os fokusere på de 10%. Din inflydelse. Dine muligheder og kompetence. Hvornår er det tid til at udvikle DIG og DINES muligheder og kompetencer, når nu tiden har det med at flyve?

Udover tiden er det vigtigt at forstå, at vi har brug for udefrakommende ressourcer, værktøjer og inspiration, hvis vi skal bryde ud af de indlærte mønstre, vi alle er en del af. Mønstre, hvor vi passer ind som små tandhjul i det store maskineri, der har formet os – og som udgør det system, vi er er et produkt af – vores familie. Hvordan skal vi kunne gøre noget andet, være eller blive et andet tandhjul, når vi er blevet formet på netop den måde af vores familie og omgivelseer?

På trods af, at familien er dem, der burde være vores nærmeste, så er det modsatte ofte tilfældet. Hvorfor? Måske fordi det er her, vi kommer i kontakt med vores manglende værktøjer og livslæring, der kan sætte os frie?

Alting er nu. Tiden flyver og det er op til dig, hvornår du vil og er klar til udvikling. Hvorfor ikke få det bedste ud af det relativt korte liv, vi har her på jorden? Hvorfor ikke komme i gang med at bygge bro mellem det, du ønsker og det, du rent faktisk opnår i dit liv? På alle plan – i det store og i det nære?

Ressourcerne er lige her – brug dem. Grib dem. Grib livet.

KH

 

Per Leth-Nissen

Leave a comment

CXOPeople ApS · Risvangen 5 · 2700 Brønshøj · Danmark · +45 26 44 17 27 · info@CXOPeople.com · CVR 40916911

Følg os på de sociale medier

CXOPeople.com 2022. All Rights Reserved.

kreditkort
Valuta